Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2008

Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΟΥ 1973

Σήμερα, 35 χρόνια μετά τον παλλαϊκό ξεσηκωμό κατά της χούντας των συνταγματαρχών, των φοιτητών όλων των σχολών της εποχής εκείνης, με κορύφωση την πανφοιτητική και μαθητική συγκέντρωση στο Πολυτεχνείο, ως Πτυχιούχοι Μηχανικοί των Τ.Ε.Ι, αποτίουμε φόρο τιμής στους:
· Νεκρούς της εξέγερσης που έδωσαν τη ζωή τους για την ελευθερία και τη δημοκρατία.
· Στους εξεγερμένους φοιτητές της τότε Σχολής Υπομηχανικών Αθήνας, που έδωσαν το εναύσμα για το ξεκίνημα της εξέγερσης, δίνοντας τη σκυτάλη στους φοιτητές της Νομικής και του Πολυτεχνείου.

Διαπιστώνουμε ότι:
· Οι κήρυκες της παγκοσμιοποίησης και του νεοφιλελευθερισμού πασχίζουν να μας πείσουν πως η βαρβαρότητα στην κοινωνία και στον κόσμο, είναι η «φυσική» κατάσταση του ανθρώπου και πως την πρωτοφανή κρίση του καπιταλιστικού συστήματος πρέπει να την πληρώσουν οι φορολογούμενοι πολίτες κάθε χώρας.
· Η περιθωριοποίηση, ο κοινωνικός αποκλεισμός, η πρωτοφανής οικονομική κρίση το φάσμα της ανεργίας και της απορύθμισης των εργασιακών σχέσεων απειλεί πάντα τους εργαζόμενους.
· Η Κύπρος, 34 χρόνια μετά, συνεχίζει να είναι κομμένη στα δύο, με το λαό της να γίνεται μάρτυρας καταπάτησης των στοιχειωδέστερων δικαιωμάτων του και την Ε.Ε να αγωνιά για την τύχη του κατακτητή.

Οι εκδηλώσεις για την εξέγερση των φοιτητών και των μαθητών όλων των σχολών με κορύφωση τη συγκέντρωση στο Πολυτεχνείο, δε μπορεί για μας να είναι μια απλή γιορτή, αλλά οδηγός για την ανάπτυξη ενός κοινωνικού μετώπου για την προστασία και προάσπιση των δικαιωμάτων των πολιτών αυτής της χώρας.
Οι Πτυχιούχοι Μηχανικοί Τ.Ε.Ι συνεχιστές της αγωνιστικής παράδοσης του κλάδου, καλούνται να δώσουν και φέτος το αγωνιστικό παρόν συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις μνήμης για τον ηρωϊκό ξεσηκωμό των φοιτητών και του λαού, το Νοέμβρη του 1973.

ΤΙΜΟΥΜΕ τους ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ και τους απλούς πολίτες εκείνης της εξέγερσης.
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ τον ΑΓΩΝΑ για πλήρη δικαίωση των οραμάτων τους.




Το Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails