Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2008

Απάντηση Στυλιανίδη σε ερώτηση δημοσιογράφου στην Φθιώτιδα

Ερώτηση απο την συνεντευξη του Υπουργού στον τύπο μετά την σύσκεψη στη Νομαρχία Φθιώτιδας


Δημοσιογράφος: Με βάση το σχέδιο για την ανάπτυξη την αναβάθμιση των ΤΕΙ της χώρας;

Υπουργός: Είναι σε εξέλιξη το σχέδιο αυτό. Προσπαθούμε να δώσουμε σάρκα και οστά, να δώσουμε περιεχόμενο στον όρο «ανωτατοποίηση» που κάποιοι άλλοι τον διακήρυξαν, αλλά ποτέ δεν τον υπηρέτησαν στην πράξη.
Και στο Σύνταγμα αλλά και στην εθνική νομοθεσία τα ΤΕΙ είναι Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, ο αγώνας της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας τον τελευταίο χρόνο για την κατοχύρωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων είναι προφανής. Τα περισσότερα Προεδρικά Διατάγματα έχουν φύγει προς τα συναρμόδια Υπουργεία.
Επίσης, το πολιτικό επιτελείο του Υπουργείου Παιδείας έχει επεξεργαστεί ένα θεσμικό πλαίσιο που εναρμονίζει με πληρότητα τον τρόπο λειτουργίας των ΤΕΙ με αυτό των Πανεπιστημίων με το νόμο-πλαίσιο και εκτιμώ ότι έχουν γίνει και γίνονται πολύ σημαντικά βήματα και γι' αυτά τα παιδιά, τα οποία κάποιοι άλλοι τα καταδίκασαν πάρα πολλά χρόνια στην ετεροαπασχόληση και την ανεργία.
350.000 απόφοιτοι των ΤΕΙ αλλά και κάποιων πανεπιστημιακών Τμημάτων δεν είχαν κατοχυρωμένα επαγγελματικά δικαιώματα και αυτό το πρόβλημα τώρα αντιμετωπίζεται και αντιμετωπίζεται με ευθύνη.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails