Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2008

Έκτακτη συνάντηση του Κ.Δ.Σ. με τον Υπουργό Παιδείας

Αθήνα 9-12-2008
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Έκτακτη συνάντηση του Κ.Δ.Σ. με τον Υπουργό Παιδείας
Με αφορμή το έγγραφο διαμαρτυρίας της Ένωσης που εστάλη στον πρωθυπουργό στις 1-12-2008 αλλά και τα προηγούμενα επαναλαμβανόμενα αιτήματα μας, πραγματοποιήθηκε εκτάκτως την Δευτέρα 8-12-2008, συνάντηση του Προέδρου της ΕΕΤΕΜ και μελών του Κ.Δ.Σ. με τον Υπουργό Παιδείας κ. Ε. Στυλιανίδη.
Στη συνάντηση συζητήθηκαν τα εκκρεμή προβλήματα του κλάδου μας όπως η καθυστέρηση έκδοσης των επαγγελματικών δικαιωμάτων των πτυχιούχων Μηχανικών ΤΕΙ, η ορθή ενσωμάτωση της κοινοτικής οδηγίας 05/36 μέσω Π.Δ, την υπ’αριθ. 144/2008 (Ολομ. ΣτΕ) απόφαση με βάση την οποία κρίνεται η συνταγματική νομιμότητα των ν.2916/2001 και ν.3549/2007.


Επίσης ζητήσαμε από τον Υπουργό να παρέμβει στο Εθνικό Ίδρυμα Νεότητας για την άρση του αποκλεισμού των Πτυχιούχων ΤΕΙ από το νέο οργανισμό καθώς και στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο για την αποκατάσταση των λαθών που περιέχονται στο πληροφοριακό υλικό για τα επαγγέλματα των Μηχανικών ΤΕΙ .
Στη συνέχεια δηλώσαμε την διαφωνία μας με το περιεχόμενο των ΠΔ που έχουν δημοσιευτεί για τις ειδικότητες πληροφορικής και Βιομηχανικού Σχεδιασμού, την πολιτική διαπραγματεύσεων με το ΤΕΕ στα επαγγελματικά ζητήματα των Πτυχιούχων ΤΕΙ.
Επίσης δηλώσαμε την αντίθεση μας στην τακτική αντικατάστασης του ΠΔ 318/94 το περιεχόμενο του οποίου κρατείται ως επτασφράγιστο μυστικό και προτείναμε εναλλακτικές λύσεις μόνιμου χαρακτήρα για την συντομότερη επίλυση του.
Ο Υπουργός στην προσπάθεια του να μαζέψει τα ασυμμάζευτα, αναγνώρισε το δίκαιο των αιτημάτων μας και δεσμεύτηκε να στηρίξει τα σχέδια ΠΔ που θα προωθηθούν στο ΣΑΤΕ στις επόμενες μέρες.

Την Δευτέρα 15/12/2008 συγκαλείται τακτικό ΚΔΣ για την εξέταση μεταξύ των άλλων και των ανωτέρω θεμάτων.

Μαζική κινητοποίηση μαθητών
Τα πρωτοφανή χθεσινοβραδινά γεγονότα που συγκλόνισαν το Κέντρο της Αθήνας αλλά και σχεδόν όλες τις Πόλεις της Ελλάδος με αφορμή την δολοφονία από ειδικό φρουρό, του δεκαπεντάχρονου μαθητή πέραν των προβοκατόρικων ενεργειών, καταδεικνύουν την δεινή θέση στην οποία έχουν περιέλθει ευρύτερα στρώματα της νεολαίας καθώς και την πλήρη απορύθμιση του κρατικού μηχανισμού.
Η άθλια οικονομική κατάσταση από την ασκούμενη κυβερνητική πολιτική και την ληστρική συμπεριφορά των χρηματοπιστωτικών οργανισμών σε συνδυασμό με τα χθεσινά γεγονότα αποτελούν προμήνυμα κοινωνικών εκρήξεων με απροσδιόριστες διαστάσεις .
Καταδικάζουμε τις χθεσινές πράξεις βανδαλισμού και την τεράστια καταστροφή περιουσιών ανά την επικράτεια, εκφράζουμε την βαθύτατη θλίψη μας για τον άδικο χαμό του δεκαπεντάχρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και ζητάμε την παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων.


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails