Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2009

Συνεργασία Δήμου Ηρακλείου και του ΤΕΙ Κρήτης

Συναντήθηκε ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ.Γιάννης Κουράκης με τον Πρόεδρο του ΤΕΙ κ.Καπετανάκη Βαγγέλη για να συζητήσουν θέματα συνεργασίας ενόψει και της υπογραφής της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Δήμου Ηρακλείου και ΤΕΙ.

Ένα από τα θέματα της συζήτησης ήταν η Πρωτοβουλία του Δήμου για το «Πράσινο Ηράκλειο» και η συμμετοχή του ΤΕΙ στην υλοποίηση του καθώς και η συνεργασία των δύο φορέων, Δήμου Ηρακλείου και ΤΕΙ σε άλλους τομείς..

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στις ενναλακτικές μορφές παραγωγής και εξοικονόμησης ενέργειας. Όσον αφορά τα Δημοτικά κτίρια έχουν προβλεφθεί συστήματα παραγωγής ενέργειας (φωτοβολταικά) και τα πρώτα κτίρια που θα εφαρμοσθούν είναι το Παγκρήτιο Στάδιο, το κτίριο Ακτάρικα, το κτίριο της Πλατείας Δασκαλογιάννη και τα σχολεία του Δήμου.

Ο Δήμαρχος εξέφρασε την ικανοποίηση του για τα αποτελέσματα της συνάντησης και τη βούληση του για μόνιμη και σταθερή συνεργασία του Δήμου με τα Πανεπιστημιακά ιδρύματα, συγκεκριμένα με το ΤΕΙ για την εφαρμογή κοινής πολιτικής σε τομείς όπως η αστική και περιαστική οδική κυκλοφορία με θεώρηση ενεργειακών και ρυπαντικών παραμέτρων, η παραγωγή ενέργειας από εναλλακτικές μορφές, η εκπαίδευση των δημοτών και η ενημέρωση των επισκεπτών για την ανάπτυξη του πρασίνου κ.α
Απο το 2810.gr

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails