Παρασκευή 10 Απριλίου 2009

Παιδεία: Ρύθμιση με νομοσχέδιο ζητημάτων που αφορούν στα ΤΕΙ

Απο την ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
Παρασκευή, 10 Απριλίου 2009

Νομοσχέδιο για τη ρύθμιση αρκετών ζητημάτων που αφορούν στα Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, πρόκειται να κατατεθεί άμεσα όπως δήλωσε, χθες, ο υπουργός Παιδείας, Αρης Σπηλιωτόπουλος, μετά τη συνάντησή του με το προεδρείο της Ομοσπονδίας Διδακτικού Προσωπικού των ΤΕΙ...

Παράλληλα, τόσο ο υπουργός όσο και το προεδρείο της ΟΣΕΠ-ΤΕΙ, συμφώνησαν, στη σύσταση επιτροπής χωροταξικού σχεδιασμού με στόχο τη μελέτη για ίδρυση νέου τμήματος στα Τεχνολογικά Ιδρύματα αλλά και τις ανάγκες της αγοράς εργασίας.

Ο κ. Σπηλιωτόπουλος δήλωσε πως στόχος είναι να θωρακίσουν την παρουσία των ΤΕΙ στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΟΣΕΠ-ΤΕΙ, Γιάννης Τσάκνης, δήλωσε ότι δεν έχουν λάβει καμία απάντηση για τα οικονομικά τους αιτήματα, ενώ όσον αφορά στα θεσμικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ΤΕΙ, ο κ. Τσάκνης, τόνισε ότι «υπολείπονται της χρηματοδότησης γιατί, όπως ξέρετε, με τα πανεπιστήμια η σχέση είναι ένα προς πέντε και πρέπει να καταβληθεί προσπάθεια και ο υπουργός επειδή δεσμεύτηκε προς αυτήν την κατεύθυνση, έτσι ώστε να φτάσουν σε ένα σημείο τουλάχιστον να ισορροπήσουν με τα πανεπιστήμια».

Αναφερόμενος στην έκδοση επαγγελματικών δικαιωμάτων από ειδικότητες που εκκρεμούν ο κ. Τσάκνης έκανε λόγο για «συντεχνίες που εμποδίζουν την έκδοση των επαγγελματικών δικαιωμάτων».

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails