Πέμπτη 7 Μαΐου 2009

ΟΜΙΛΙΑ ΓΙΩΡΓΟΥ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΟ ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ

Θέλω να τονίσω ότι, στο μικρό χρονικό διάστημα που πέρασα από το Υπουργείο Παιδείας, κατάφερα να φέρω όλους τους Πρυτάνεις, μαζί με όλους τους Προέδρους των ΤΕΙ, σε κοινή σύσκεψη, για να αντιμετωπίσουμε το μεγάλο ζήτημα της μη απόδοσης επαγγελματικών δικαιωμάτων σε πάρα πολλές απ’ τις ειδικότητες που παίρνετε εσείς απ’ τα ΤΕΙ. Και ξέρουμε πολύ καλά τη σφοδρή αντίδραση που υπάρχει από κάποιες συντεχνίες στο Τεχνικό Επιμελητήριο..
Θέλω να ξέρετε ότι έχετε από μένα τη διαβεβαίωση, ότι γι’ αυτά τα ζητήματα, βεβαίως μέσα από διαβούλευση, αλλά με στόχο να αποδώσουμε επιτέλους αυτό που δικαιούνται οι φοιτητές, οι σπουδαστές των ΤΕΙ, τα επαγγελματικά τους δικαιώματα, εμείς θα δώσουμε τη μάχη και πάλι..
Ξέρω επίσης ότι, σε σχέση με τα ΑΕΙ, με τα πανεπιστήμια, υπάρχει μεγάλη ανισότητα στη χρηματοδότηση, και αυτή η ψαλίδα πρέπει να κλείσει. Με τον τρόπο με τον οποίο εμείς θα χρηματοδοτούμε τα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ, η ψαλίδα αυτή θα κλείσει, συστηματικά, διότι τα χρήματα θα διατίθενται ανάλογα και με τον αριθμό των φοιτητών ή σπουδαστών που έχει το κάθε ίδρυμα.


Σχόλιο: Ψηφίστε μας για να σας δώσουμε Επαγγελματικά Δικαιώματα σε σχολές που φτιάξαμε εμείς πριν 20 χρόνια!!!!!
Γιατί Κύριε Πρόεδρε δεν κάνετε κινήσεις πίεσης προς την Κυβέρνηση ΤΩΡΑ ωστε να φανεί και η ξεκάθαρη πρόθεση σας και να επιλυθεί αμεσα το ζήτημα?

Παρεπιπτώντως οι συντεχνίες εχουν φορεθεί πολύ τελευταία αλλα απο αποτέλεσμα μηδεν..

Ολη η Ομιλία ΕΔΩ



LinkWithin

Related Posts with Thumbnails