Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2009

Πρόταση για νέο πλαίσιο λειτουργίας των ΑΕΙ


Απο το Εθνος
21/10/2009

Την ανάγκη ενός νέου λιτού θεσμικού πλαισίου για τη λειτουργία των ΑΕΙ που θα στοχεύει στην πλήρη ακαδημαϊκή και οικονομική αυτοτέλεια των ιδρυμάτων θα θέσουν υπόψη της νέας υπουργού Παιδείας Αννας Διαμαντοπούλου οι πανεπιστημιακοί, κατά τη διάρκεια συνάντησης που θα έχουν σήμερα στις 12 το μεσημέρι.
Σε πρώτη φάση, η ομοσπονδία των πανεπιστημιακών θα αναλύσει τις διατάξεις του νόμου-πλαισίου που δημιουργούν σοβαρά προβλήματα στα ΑΕΙ, ζητώντας βελτιώσεις.

Πρόκειται για τις διατάξεις που αφορούν τη σύνθεση των εκλεκτορικών σωμάτων των πανεπιστημιακών, όπου προβλέπεται -κατά το 1/3- να προέρχονται από άλλο ίδρυμα, τη διαδικασία για την κατάρτιση των τετραετών οικονομικών προγραμμάτων των ΑΕΙ, κατά τη διάρκεια της οποίας μάλιστα τα πανεπιστήμια πήραν λιγότερα χρήματα απ όσα είχαν ζητήσει, αλλά και στο σύστημα διανομής των συγγραμμάτων, όπου έχουν παρουσιαστεί δυσλειτουργίες.

Ενα άλλο θέμα που χρήζει άμεσης αντιμετώπισης -σύμφωνα με τους πανεπιστημιακούς- είναι η συμμετοχή των φοιτητών στις εκλογές και κατ επέκταση η βαρύτητα που έχει στο συνολικό ποσοστό του εκλεκτορικού σώματος.


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails