Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2009

Κατάργηση της βάσης του ''10'' και Άμεση τροποποίηση του Νόμου Πλαίσιου απο την Υπουργό Παιδείας

Απο το Esos.gr

Την κατάργηση της βάσης του "10" που αποτελεί ως βασική προϋπόθεση για την εισαγωγή των υποψηφίων στα ΑΕΙ , προανήγγειλε εμμέσως σήμερα η υπ. Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου, μιλώντας στη ΝΕΤ και στην εκπομπή "ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ".

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Τη βάση του «10» θα την κρατήσετε ή όχι;

Α. ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Κοιτάξτε…

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Γίνεται μια ολόκληρη συζήτηση.

Α. ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Ναι.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Διάβαζα προχθές ότι τελικά δεν έδωσε και κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα. Δεν έχουμε καλύτερους φοιτητές με βάση αυτό για παράδειγμα.

Α. ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Έτσι είναι. Η προεκλογική μας δέσμευση, το ξέρετε πολύ καλά ότι είναι για την κατάργηση. Η συνολική παρουσίαση θα γίνει με τη μελέτη που κάνουμε αυτή τη στιγμή και την ανάλυση των δεδομένων.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Θα την τηρήσετε δηλαδή αυτή τη δέσμευση που λέτε. Ή είναι κι αυτό υπό μελέτη;

Α. ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Όχι, οι προεκλογικές δεσμεύσεις τηρούνται, αλλά πρέπει να ανακοινώσουμε και το πώς και τις προϋποθέσεις με τις οποίες θα γίνει. Τώρα να πω για το νόμο που με ρωτήσατε. Υπάρχει και έχει συζητηθεί πολύ…


Αμεσα θα τροποποιηθεί ο νόμος πλαίσιο που θεσμοθετήθηκε από την κ. Γιαννάκου δήλωσε σήμερα η υπ. παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου, ενώ όπως είπε όλα θα συζητηθούν και στις Συνόδους των Πρυτάνεων και Προέδρων των ΤΕΙ.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Υπάρχει σχεδιασμός για περικοπή σε Σχολές, για πρόσθετες Σχολές, για ίδρυση καινούργιων Τμημάτων κλπ;

Α. ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Υπάρχει η συνάντηση των Προέδρων των ΤΕΙ στις 2 και 3 Δεκεμβρίου και αντίστοιχα στις 10 και 11 Δεκεμβρίου των Πανεπιστημιακών. Συγγνώμη, η Σύνοδος των Πρυτάνεων. Εκεί θα υπάρξουν και για τα ΤΕΙ και για τα ΑΕΙ οι πρώτες συγκεκριμένες αναφορές. Ήδη είμαστε σε επικοινωνία, αλλά σας υπενθυμίζω ότι είχαμε πει και προεκλογικά ότι θα πάμε σε μια χωροταξική και θεματική αναδιάρθρωση, ένα τιτάνιο έργο, αλλά πρέπει να πάρουμε αυτή την απόφαση.

Ξέρετε, ειδικά σ' αυτό το χώρο νομίζω ότι ο Υπουργός Παιδείας κρίνεται σε μεγάλο βαθμό και από τα όχι που λέει αντί τα ναι. Δηλαδή το θέμα το «φτιάξτε Σχολές παντού» αυτό τελειώνει. Δεν γίνεται. Για να μιλήσουμε για Σχολή θα πρέπει να υπάρξουν…

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Δέχεστε πιέσεις για να το λέτε αυτό.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Προφανώς.

Α. ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Θα υπάρξουν υποδομές, θα υπάρχει προϋπόθεση προγραμμάτων, θα υπάρχει ανάγκη εκπαιδευτική. Δηλαδή δεν γίνεται οι Σχολές να γίνονται με μια απόφαση στο πόδι.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Και μετά να μένουν κλειστές οι αίθουσες.

Α. ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Έτσι. Έχουμε ζήσει τις επιπτώσεις παντού.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Και μπορεί να μην έχουν σχέση και με τις ανάγκες της κοινωνίας, όχι της τοπικής, εννοώ τη γενική κατεύθυνση.

Α. ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Για την ανώτατη εκπαίδευση να σας πω ότι υπάρχουν κάποιες αλλαγές που αφορούν το νόμο που δεν λειτουργεί. Το είχαμε πει και τότε. Δηλαδή είναι άρθρα κενά τα οποία έχουν φέρει αδιέξοδο στα Πανεπιστήμια. Αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να γίνει γρήγορα.





LinkWithin

Related Posts with Thumbnails