Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2010

Συνάντηση με την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, είχε χτες η τριμελής γραμματεία της Συνόδου των Προέδρων ΤΕΙ


Απο το Ριζοσπάστη
14/01/2010

Συνάντηση με εκπροσώπους των προέδρων των ΤΕΙ είχε χτες αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, με επικεφαλής την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα. Οι πρόεδροι ανακοίνωσαν ότι έχουν αποφασίσει να μη λειτουργήσουν τα ιδρύματα από το εαρινό εξάμηνο, στην περίπτωση που δεν εκδοθούν μέχρι τότε τα εκκρεμούντα προεδρικά διατάγματα για τα επαγγελματικά δικαιώματα σε μια σειρά ειδικότητες αποφοίτων ΤΕΙ, ενώ στη συνάντηση έθεσαν γενικότερα τα αιτήματά τους για τα ιδρύματα.



Αμέσως μετά τη συνάντηση η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Βεβαίως το θέμα των ΤΕΙ είναι ένα πάρα πολύ μεγάλο θέμα. Εμείς ακριβώς είμαστε σε εγρήγορση και θα δραστηριοποιηθούμε ακόμα πιο πολύ και με αφορμή τα θέματα που έθεσε η τριμελής γραμματεία, ούτως ώστε οι νέες στοχεύσεις περί της διά βίου μάθησης να μην οδηγήσουν στην όξυνση παλαιών και σύγχρονων προβλημάτων των ΤΕΙ. Προβλημάτων που έχουν σχέση με το γεγονός ότι, αν και τα λένε ανώτατα, τα έχουν αδιαβάθμητα, ενώ ανταποκρίνονται στις ανάγκες της επαγγελματικής μόρφωσης, της τεχνολογικής εκπαίδευσης. Με το γεγονός ότι έχουν τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό, ενώ πλειοψηφεί το έκτακτο προσωπικό. Με το γεγονός ότι υπάρχει υποχρηματοδότηση, εφόσον δεν αυξήθηκαν καθόλου τα κονδύλια για την Παιδεία, αλλά πάγωσαν και βαίνουν μειούμενα και το επόμενο διάστημα θα είναι ακόμα πιο λίγα τα κονδύλια που δίνονται στην Παιδεία και στα ΤΕΙ.



Ξέρουμε πολύ καλά ότι τα ΤΕΙ συγκεντρώνουν έναν πολύ μεγάλο αριθμό παιδιών εργατικών και λαϊκών οικογενειών, τα οποία και τα βγάζουν πέρα δύσκολα, προσπαθούν να συνδυάσουν δουλειά και σπουδές και το κυριότερο βγαίνοντας από το ΤΕΙ αντιμετωπίζουν ακόμα περισσότερο το φάσμα της ανεργίας και εξαιτίας των γενικών λόγων και εξαιτίας της πιστοποίησης ή μη πιστοποίησης επαγγελματικών δικαιωμάτων. Θα ανταποκριθούμε στα αιτήματα που ακούσαμε με βάση βεβαίως και τις δικές μας θέσεις και προτάσεις».



Εκ μέρους της τριμελούς γραμματείας της Συνόδου Προέδρων ΤΕΙ ο Γιάννης Κόκκορας, πρόεδρος του ΤΕΙ Λάρισας, είπε μεταξύ άλλων: «Θίξαμε τα προβλήματα των ΤΕΙ, τα οποία συνδέονται είτε με θέματα ακαδημαϊκής ολοκλήρωσης των χαρακτηριστικών τους, είτε με χρηματοδότηση, είτε με τα επαγγελματικά δικαιώματα που είναι ένα άμεσο ζητούμενο. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε και δημόσια την ΓΓ για το θετικό τρόπο με τον οποίο είδε τα αιτήματα και τους προβληματισμούς μας».


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails