Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2010

Τελικά τι ακριβώς συμβαίνει ??

Τα δημοσιεύματα του τύπου, όπως και το δελτίο τύπου της έκτακτης Συνόδου των Προέδρων ΤΕΙ -της 29ης Ιανουαρίου- αναφέρουν ξεκάθαρα οτι ο ειδικός γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων κ. Παπάζογλου, δήλωσε ότι η ένταξη των πτυχιούχων Τ.Ε.Ι. θα γίνει στο ίδιο επίπεδο με αυτό των πτυχιούχων των Πανεπιστημίων.
Στις 4 Φεβρουαρίου ο Υφυπουργός Παιδείας κος Πανάρετος δήλωσε: Oυδεμία απόφαση ή δέσμευση έχει ληφθεί από πλευράς του υπ. Παιδείας , σχετικά με την κατάταξη των πτυχίων της μεταλυκειακής εκπαίδευσης στην Ελλάδα (συμπεριλαμβανομένων των Πανεπιστημίων και ΤΕΙ), στα επίπεδα που προβλέπει το πλαίσιο αυτό.

Λογικά λοιπόν κάποιος απο τους εμπλεκόμενους λέει ψέματα.. Ο τύπος και η Σύνοδος των Προέδρων ή η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας.
Βέβαια υπάρχει και η περίπτωση να άρχισαν οι κυβιστήσεις σε αντικατάσταση των ρήξεων που τελικά φαίνεται ότι δεν γίνονται κε Υφυπουργέ και να άλλαξαν σε 5 μέρες τα δεδομένα ...

Μπορείτε να μας εξηγήσετε τελικά τι ακριβώς συμβαίνει ??
Γιατί διακρίνουμε διστακτικότητα απο μέρους σας σχετικά με την κατάταξη των πτυχίων Τ.Ε.Ι στην ίδια βαθμίδα με αυτή των Πανεπιστημίων??
Νομίζω οτι γνωρίζετε πολύ καλύτερα απο εμάς πως σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία η κατάταξη των πτυχίων Τ.Ε.Ι και Πανεπιστημίων θα πρέπει να γίνει στην 6η κλίμακα. Κάνουμε λάθος??



Ενδιαφέρον έχει η απάντηση στο ερώτημα που τέθηκε στο blogτου Υφυπουργού απο αναγνώστη του. Οφείλω να ομολογήσω οτι παρά το θέμα της ελλειψης χρόνου σας, βρήκατε λίγο χρόνο για να διαψεύσετε τον Ειδικό Γραμματέα.. Βρείτε ακόμη λίγο για να μας απαντήσετε στο ερώτημα οπως και να δείτε σοβαρά τα Επαγγελματικά Δικαιώματα των Πτυχιούχων Τ.Ε.Ι. Δεν αρκεί να τελειώσει το θέμα απλά οπως δηλώνετε, αλλά να βρεθεί σωστή και δίκαιη λύση που δεν θα στηρίζεται σε ξεπερασμένες λογικές,σε λογικές που αποκλείουν με προκλητικό και απαράδεκτο τρόπο τους πτυχιούχους μηχανικούς προς εξυπηρέτηση συγκεκριμένων συμφερόντων. .


Αλήθεια κε Υφυπουργέ το Μνημόνιο των Πρυτάνεων το λάβατε?




LinkWithin

Related Posts with Thumbnails