Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2010

Συνάντηση του Υφυπουργού κου Γιάννη Πανάρετου με τους Προέδρους ΤΕΙ

11 / 02 / 2010

Με τους Προέδρους των ΤΕΙ συναντήθηκε σήμερα, 11-2-2010, μετά από πρόσκλησή του, ο Υφυπουργός Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων Ιωάννης Πανάρετος. Στη συνάντηση διαπιστώθηκε η βούληση και των δύο πλευρών να επιλυθεί το χρονίζον πρόβλημα των επαγγελματικών δικαιωμάτων των πτυχιούχων ΤΕΙ συνεχίζοντας και διευρύνοντας τον διάλογο που έχει ξεκινήσει. Η κοινή αυτή προσπάθεια θα βασιστεί σε αρχές αποδεκτές από τους φορείς και εφαρμοζόμενες στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής πρακτικής.

Η πορεία της διαβούλευσης που έχει ξεκινήσει, εκτιμάται ότι θα οδηγήσει το συντομότερο δυνατό σε ουσιαστικά, λειτουργικά και εφαρμόσιμα αποτελέσματα, μετά και από σχετική επεξεργασία των εκκρεμούντων προεδρικών διαταγμάτων.

Ο Υφυπουργός εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι Πρόεδροι των ΤΕΙ με την υπευθυνότητα που έδειξαν κατά την συνάντηση, δεν θα προβούν σε ενέργειες που θα δημιουργήσουν προβλήματα στην εκπαιδευτική διαδικασία, αλλά ότι θα συμβάλλουν στην επίλυση του χρονίζοντος προβλήματος των επαγγελματικών δικαιωμάτων, συμμετέχοντας ενεργά στη διαβούλευση.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails