Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2010

ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΩΝ ΤΕΙ

Πολλά ερωτηματικά μας προκαλεί η απάντηση που απέστειλε ο Υφυπουργός Παιδείας κος Πανάρετος στην Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο πρώην Υφυπουργός κος Ταλιαδούρος, σχετικά με το σε ποια βαθμίδα θα τοποθετηθούν τα ΤΕΙ στην κλίμακα του Εθνικού Πλαισίου Επαγγελματικών Προσόντων. (σας κοινοποιούμε την ερώτηση)

Στις 19.2.2010 ο κος Πανάρετος αναφέρει:

"Απαντώντας στην Ερώτηση με αριθμό 5119/26-1-10, την οποία κατέθεσε ο Βουλευτής κ.Σπυρίδων Ταλιαδούρος σχετικά με την "Κατάταξη των αποφοίτων των ΤΕΙ και των Πανεπιστημίων ανάλογα με τα επαγγελματικά προσόντα", σας γνωρίζουμε ότι ουδεμία απόφαση έχει ληφθεί όσον αφορά το Εθνικό Πλαίσιο Επαγγελματικών Προσόντων. Το θέμα αυτό θα αποτελέσει αντικείμενο μελετών και διαλόγου που θα διεξαχθεί. Σημειώνεται ότι δεν έχει γίνει καμία επεξεργασία στην Ελλάδα από το 2008 οπότε και διατυπώθηκε η Σύσταση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου"

Θεωρούμε ότι ο κος Πανάρετος θα έπρεπε να υπεραμυνθεί των Νόμων 2916/2001 και 3549/2007 και να αποκλείσει κάθε διαφοροποίηση επιπέδου μεταξύ ΤΕΙ και Πανεπιστημίων. Η μη ξεκάθαρη τοποθέτησή του μας προβληματίζει, ενώ ανησυχία μας δημιουργεί και το σενάριο που προβλέπει ένταξη των Πανεπιστημίων στο 6α και των ΤΕΙ στο 6β, έναντι των Πολυτεχνείων που τοποθετούνται στο 7ο επίπεδο.
Σημειώνουμε τέλος ότι -παρά τις πιέσεις μας- μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχουμε θετικές εξελίξεις στο θέμα των Ενεργειακών Επιθεωρητών καθώς φαίνεται ότι το ΤΕΕ ελέγχει απόλυτα το Υπουργείο Περιβάλλοντος...


Καλούμε όλους τους συναδέλφους να παρακολουθήσουν τη συνεδρίαση του ΚΔΣ της ΕΕΤΕΜ την επόμενη Παρασκευή 12/3 στις 14.00 στα γραφεία της ΕΕΤΕΜ.

Μετά τη συνεδρίαση του ΚΔΣ θα ακολουθήσει συνάντηση των στελεχών της ΔΑΚΕ, καλούμε τα μέλη της παράταξης να συμμετάσχουν.

Απέναντι σε όλα αυτά πρεπει να είμαστε ενωμένοι. Η φωνή του κάθενός ξεχωριστά μας δίνει δύναμη. Καλούμε όλους τους φίλους της παράταξης στην Αθήνα να εγγραφούν και στην Ειδική Κομματική μας Οργάνωση για να δυναμώσουν τη φωνή του Κλάδου μας και μέσα στο Κόμμα μας έναντι της πίεσης που ασκούν σε όλες τις κατευθύνσεις τα μέλη του ΤΕΕ. Για πληροφορίες σχετικά με την εγγραφή μπορείτε να επικοινωνήσετε είτε με τη γραμματεία Συνδικαλισμού, είτε με τα μέλη του ΚΔΣ.





LinkWithin

Related Posts with Thumbnails