Πέμπτη 18 Μαρτίου 2010

ΕΕΤΕΜ Π.Τ Λάρισας: ''Διοργάνωση Ενημερωτικής Επιστημονικής Ημερίδας''

Το Π.Τ. Λάρισας της Επιστημονικής Ένωσης Τεχνολογικής Εκπαίδευσης Μηχανικών στα πλαίσια της Έκθεσης «Ευρωπαϊκό σπίτι 2010» αλλά και της υλοποίησης ενός προγράμματος εξειδικευμένης κατάρτισης και επιμόρφωσης των μελών του και για κάθε ειδικότητα ξεχωριστά στις 4 Μαρτίου 2010 πραγματοποίησε ενημερωτική επιστημονική ημερίδα σε συνεργασία με την ΑΙΟΛΟΣ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΗ και απευθυνόταν σε μέλη της τοπικής Αυτοδιοίκησης, σε εταιρείες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ, σε εταιρίες ενεργειακών υπηρεσιών, σε μηχανικούς, σε βιομηχανίες με μονάδες βιολογικού καθαρισμού, σε αγρότες, σε ιδιώτες.

Το πρόγραμμα συντόνιζε ο Πρόεδρος του Π.Τ. Λάρισας Γεώργιος Βαρταλάς και κύριοι ομιλητές ήταν :
1. Νικόλαος Πήττας δρ. Μηχανολόγος μηχανικός, Ερευνητής Πανεπιστημίου Πατρών
Θέμα: α) Αυτόματη βιομηχανική διάταξη απόσμησης για μονάδες επεξεργασίας λυμάτων.
β) Καινοτομική αυτόματη διάταξη αδιάκοπης παραγωγής ηλεκτρικής ενέργεια σε αιολικά ή φωτοβολταϊκά πάρκα με αποθηκευμένη ενεργειακή δυναμικότητα.
2. Θεόδωρος Καριώτης Ενεργειακός μηχανικός και γενικός Διευθυντής της Αίολος Φωτοβολταϊκή – Κeseco Θεσσαλίας
Θέμα: Υδροπονία και υδροπονικό θερμοκήπιο με συστήματα ΑΠΕ
3. Γεώργιος Παλιοβάϊος Πτυχιούχος μηχανολόγος Τ.Ε. διευθυντής πωλήσεων της Αίολος Φωτοβολταϊκή
Θέμα: Σύστημα εξοικονόμησης ηλεκτρικής ενέργειας ULTRA της Κeseco Θεσσαλίας

Στην ημερίδα ,από τους ομιλητές, παρουσιάστηκαν πολύ ενδιαφέρουσες εισηγήσεις, οι οποίες συνέβαλαν στο να αναλυθούν σε βάθος όλες οι τεχνικές διαστάσεις και να τεθούν προβληματισμοί, για την μελλοντική ενεργειακή διαχείριση στη χώρα μας.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους αντινομάρχες πολλοί νομαρχιακοί σύμβουλοι, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι δήμων της ευρύτερης περιοχής, εκπρόσωποι αρχών, οργανισμών και φορέων της Λάρισας.
Η Ε.Ε.Τ.Ε.Μ. Π.Τ./Λάρισας και η Αίολος Φωτοβολταϊκή ευχαριστούν θερμά τους εισηγητές, καθώς επίσης και όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχημένη διοργάνωση της ημερίδας.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails