Δευτέρα 8 Μαρτίου 2010

Στη Βουλή το νομοσχέδιο για την αξιολόγηση διευθυντών στο Δημόσιο

Απο την Ελευθεροτυπία
08/03/2010

Υποχώρησε η κυβέρνηση στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης, αλλά και βουλευτών του ΠΑΣΟΚ

Ενστάσεις από τον Απόστολο Κακλαμάνη

Με την έναρξη της συζήτησης του νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών για το νέο σύστημα αξιολόγησης γενικών διευθυντών του δημοσίου, στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή η συζήτηση, ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης, ανακοίνωσε ότι εφόσον τα κόμματα δεν συμφωνούν με την διαδικασία του κατεπείγοντος, η κυβέρνηση δεν θα επιμείνει και έτσι η συζήτηση και επεξεργασία του νομοσχεδίου, ξεκίνησε με την κανονική διαδικασία.



Αρχικά, ο κ. Ραγκούσης, εξήγησε ότι η κυβέρνηση εισηγήθηκε τη διαδικασία του κατεπείγοντος για τον κίνδυνο μία μεγάλη μερίδα των προϊσταμένων οργανικών μονάδων, να κατεβάσει τα μολύβια.

Σημείωσε όμως ότι επειδή η κυβέρνηση κατανοεί πως η διαδικασία του κατεπείγοντος δεν είναι επιθυμητή δεν έχει αντίρρηση να συζητηθεί εξαντλητικά.

Ο πρώην πρόεδρος της βουλής Απόστολος Κακλαμάνης υπογράμμισε ότι η βουλή και ιδιαίτερα η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ δεν αρνήθηκε στην κυβέρνηση και δεν επιθυμεί να προκαλέσει δυσκολία στην νομοθετική λειτουργία.Σημείωσε ωστόσο ότι το νομοσχέδιο είναι σοβαρό που απαιτεί εξαντλητική συζήτηση, οι βουλευτές θέλουν απεριόριστο το δικαίωμα λόγου και κατά συνέπεια η κυβέρνηση θα πρέπει να αποσύρει την πρότασή της για τη διαδικασία του κατεπείγοντος.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails