Σάββατο 17 Απριλίου 2010

Οι υστερήσαντες...

Απο τους Τεχνολόγους Γεωπόνους

Μετά την δήλωση «άλλο τα ΤΕΙ και άλλο τα Πανεπιστήμια», η κ. Άννα «ξαναχτύπησε» δηλώνοντας στον τηλεοπτικό σταθμό ALTER «…Άλλος αυτός που πάει στην Ιατρική και άλλος αυτός που πάει στην Νοσηλευτική. Άλλος αυτός που πάει στην Γεωπονική και άλλος αυτός που πάει στην Ανθοκομική. Άλλος αυτός που πάει στην σχολή του Πολυτεχνείου και άλλος αυτός που πάει στα Τεχνικά Επαγγέλματα ».

Με τη δεύτερη αυτή δήλωσή της, η κ. Υπουργός δίνει άλλη διάσταση στη διαφοροποίηση Πανεπιστημίων – ΤΕΙ. Ενώ με τη πρώτη δήλωσή της διαφοροποιεί τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ ως προς το επίπεδο των παρεχόμενων σπουδών και ως προς τον εκπαιδευτικό τους ρόλο, με τη δεύτερη δήλωσή της ταξινομεί τους επιτυχόντες στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ ως προς την αξία τους. Φαίνεται, για την κ. Υπουργό, ότι η επιτυχία στις επίλεκτες πανεπιστημιακές σχολές όπως η ιατρική, η γεωπονική, το Πολυτεχνείο προικονομεί στον επιτυχόντα ανώτερα χαρακτηριστικά προσωπικότητας ενώ ταυτόχρονα υπονοείται η (διανοητική ;) υστέρηση των επιτυχόντων στις «κατώτερες» σχολές των ΤΕΙ.

Έτσι αποκαλύπτεται και η πρεμούρα των πολιτικών μας να διατηρήσουν τα ΤΕΙ. Φαίνεται ότι, εκτός των άλλων, αυτά υπάρχουν για να αποτρέψουν τους υστερήσαντες μεν φιλόδοξους δε νέους από την απόκτηση πτυχίου επίλεκτων σχολών, από μη ελεγχόμενες από το κράτος και τα γνωστά ιερατεία πηγές (πανεπιστήμια του εξωτερικού, κολέγια), χρυσώνοντας τους παράλληλα το χάπι με την απονομή δήθεν «ανώτατων» τίτλων σπουδών και επαγγελματικών δικαιωμάτων που προσομοιάζουν με αυτά των επίλεκτων σχολών.

Αξίζει πάντως, να τελειώσει αυτή η σύντομη ανάρτηση με την φράση της Συμβούλου Επαγγελματικού Προσανατολισμού κας Ρουσιάδου Στέλλας που απηύθυνε σε υποψήφιους πανελληνίων εξετάσεων: «Μην ξεχνάτε! Οι εξετάσεις δεν κρίνουν την αξία σας! Αξίζετε γι' αυτό που ΕΙΣΤΕ και όχι γι' αυτό που ΓΡΑΦΕΤΕ στις εξετάσεις.»

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails