Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

ΠΔ για την ενσωμάτωση της ευρωπαϊκής οδηγίας για τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων κολλεγίων και οι απόφοιτοι ΤΕΙ περιμένουν ακόμη Επαγγελματικά Δικαιώματα!

Αντιγράφω απο την εφημερίδα Express της 26 ης Μαίου 2010

Δημοσιεύθηκε χθες, 25 Μαϊου 2010, το Προεδρικό Διάταγμα για την ενσωμάτωση, στο Ελληνικό Δίκαιο, της Οδηγίας 36/2005 της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία προβλέπει την αναγνώριση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων κολλεγίων.

Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος των Ιδιοκτητών Κολλεγίων στην Ελλάδα, Κ. Καρκανιάς, με την εξέλιξη αυτή «τακτοποιείται η αναγνώριση των πτυχίων, τα οποία απονέμουν πανεπιστήμια χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε Ευρωπαίους πολίτες ανεξάρτητα από το πού έκαναν τις σπουδές τους (στα ίδια τα πανεπιστήμια, ή σε συνεργαζόμενα κολλέγια) και δημιουργείται ένα νέο τοπίο για την ελληνική νεολαία».

Σημειώνεται ότι η ενσωμάτωση της οδηγίας δεν αφορά την ακαδημαϊκή αναγνώριση των πτυχίων των αποφοίτων από τα κολλέγια.



Σχόλιο: Κύριε Πανάρετε συνεχίστε την καλή δουλειά!! Ας διαβουλευτούμε λίγο ακόμη τα ΠΔ των Επαγγελματικών Δικαιωμάτων των πτυχιούχων ΤΕΙ. Ούτε ο δεκαπενταύγουστος δεν εχει φτάσει ακόμη!!

Υπουργέ, το ζήτημα των Επαγγελματικών Δικαιωμάτων είναι Καθαρά ΠΟΛΙΤΙΚΟ. Το θέμα είναι, οτι δεν θέλετε να το λύσετε. Δεν θα πω οτι δεν έχετε την τόλμη, διότι ο Έλληνας τις τελευταίες ημέρες, έχει ζήσει την σκληρότητα και την τόλμη των αποφάσεων αυτής της Κυβέρνησης, σχεδόν σε όλο του το μεγαλείο. ΔΝΤ,Εργασιακό,Ασφαλιστικό κλπ. Λέω σχεδόν, γιατί περιμένουμε και χειρότερα..
Όπως λοιπόν προεκλογικά μας λέγατε οτι ΄΄Τα λεφτά Υπήρχαν ΄΄ έτσι μας μιλάγατε και για επαγγελματικά Δικαιώματα. Τώρα που με τα μέτρα που λάβατε - επειδή λεφτά υπήρχαν- έχει διαλύθει ο κάθε οικογένειακός προυπολογισμός και ο μέσος Έλληνας έχει φτάσει σχεδόν στα όρια του, γιατί δεν παραδέχεστε τουλάχιστον αυτόν τον αισχρό εμπαιγμό ??
Ως πότε θα παίζετε με τις ψυχές και τα όνειρα των Αποφοίτων ΤΕΙ ?
Τα κολλέγια Δικαιώθηκαν! Εμείς ακόμη μετά απο 27 χρόνια στον εμπαιγμό!
Άμεση υπογραφή των Π.Δ που έχουν εγκριθεί απο το ΣΑΤΕ ΤΩΡΑ κε Υπουργέ!!
ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΨΕΜΑ!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails