Παρασκευή 7 Μαΐου 2010

Αναβαθμίζονται οι πτυχιούχοι των κολεγίων

Απο το Βήμα
07/05/2010

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
Το υπουργείο Εσωτερικών με εγκύκλιό του ζητεί προαγωγές και αναδρομική αναπροσαρμογή των μισθών τους.

Προαγωγές και μισθολογικές αναπροσαρμογές από το 1991 ως σήμερα δικαιούνται όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι που είναι πτυχιούχοι ιδιωτικών κολεγίων - παραρτημάτων ευρωπαϊκών πανεπιστημίων. Με επείγουσα εγκύκλιό του το υπουργείο Εσωτερικών ζητεί απ΄ όλες τις δημόσιες υπηρεσίες καταγραφή και άμεση προαγωγή σε θέσεις πανεπιστημιακού επιπέδου όλων των πτυχιούχων πανεπιστημίων της ΕΕ, είτε απέκτησαν τα πτυχία τους στο εξωτερικό είτε στην Ελλάδα μέσω ιδιωτικών κολεγίων. Κάτι τέτοιο ανοίγει μια νέα «μαύρη τρύπα» στα ταμεία του κράτους. Και αυτό γιατί όλοι εκείνοι που θα αποκατασταθούν θα ζητήσουν και αναδρομική αναπροσαρμογή των μισθών τους.

Η εγκύκλιος του υπουργείου Εσωτερικών αναφέρεται στην ενσωμάτωση της σχετικής κοινοτικής Οδηγίας στο εθνικό δίκαιο της χώρας μας και αφορά όλους όσοι έχουν πάρει αναγνώριση των επαγγελματικών δικαιωμάτων τους από το αρμόδιο συμβούλιο του υπουργείου Παιδείας (ΣΑΕΙΤΤΕ) αλλά δεν τους είχαν εγγράψει οι ενώσεις και τα επιμελητήριά τους. Ολοι όσοι ανήκουν στην κατηγορία αυτή δικαιούνται άμεση προαγωγή σε θέση πανεπιστημιακού επιπέδου.

« Τυπικά ο δημοσιοϋπαλληλικός κώδικας της χώρας δεν αλλάζει, όμως ουσιαστικά οι εξελίξεις αυτές επιφέρουν σημαντικές τροποποιήσεις στις διατάξεις του » λέει ο καθηγητής στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο της Θράκης και δικηγόρος αποφοίτου πανεπιστημίου της Ευρωπαϊκής Ενωσης κ. Β. Χατζόπουλος . « Επιβάλλουν όμως να ληφθούν υπόψη προσόντα που δεν είχαν ληφθεί κατά την πρόσληψη και τοποθέτηση δημοσίων υπαλλήλων στις θέσεις τους » καταλήγει ο κ. Χατζόπουλος.

«Θύελλα» αιτήσεων για προαγωγές αναμένεται ότι θα κατατεθεί άμεσα σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες όπου υπηρετούν απόφοιτοι κολεγίων, οι οποίοι και εργάζονταν ως προσωπικό επιπέδου μεταλυκειακής εκπαίδευσης. Η εγκύκλιος του υπουργείου που εστάλη με τον χαρακτηρισμό της «εξαιρετικά επείγουσας» τιτλοφορείται «αναδρομική τακτοποίηση υπαλλήλων για τους οποίους δεν εφαρμόστηκε ορθά η Οδηγία 89/48/ΕΟΚ».

Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artId=330105&dt=07/05/2010#ixzz0nEFD2w6Q

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails