Κυριακή 6 Ιουνίου 2010

Τα κολέγια σώθηκαν, τα ΤΕΙ βουλιάζουν!

Με αφορμή την δημοσίευση του Π.Δ για την επαγγελματική κατοχύρωση των κολεγίων (εφαρμογή οδηγίας 05/36 της Ε.Ε) επισημαίνουμε τα εξής:

Η Κυβέρνηση επέλεξε τον δρόμο της κοροϊδίας των πτυχιούχων Τ.Ε.Ι μιας και για το μέγα θέμα της επαγγελματικής τους αποκατάστασης δεν δείχνει να βιάζεται όπως έκανε – χωρίς διαβουλεύσεις - με τα κολέγια. Αντιθέτως μας επιφυλάσσει πειραματισμούς!

Είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι οι απόφοιτοι των Κολεγίων – παραρτημάτων ξένων Πανεπιστημίων θα αντιμετωπίζονται επαγγελματικά ισότιμα με τους έλληνες Πτυχιούχους Πανεπιστημιακού Τομέα Ανώτατης Εκπαίδευσης.

Οι Διοικήσεις των Τ.Ε.Ι δυστυχώς μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχουν αντιδράσει και ασχολούνται κυρίως με την επίλυση εσωτερικών μικρο-ζητημάτων των ιδρυμάτων τους.

Οι φοιτητές εξακολουθούν να βιώνουν μια εικονική πραγματικότητα και στην καλύτερη περίπτωση ενδιαφέρονται για το αν αύξησε ή μείωσε το ποσοστό της, η κάθε παράταξη.


Όσον αφορά το ίδιο το Π.Δ αποτελεί μια αποτυχημένη προσπάθεια αντιγραφής της οδηγίας 05/36 χωρίς να διορθώνει τα λάθη εφαρμογής της οδηγίας 89/48 (Π.Δ 165/2000) τα οποία επισύρουν βαριά πρόστιμα για την χώρα μας.

Στο κομμάτι που αφορά την Ένωση ήδη δρομολογείται σχετική προσφυγή προς το Σ.τ.Ε.

Καλούμε την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες της και να εκδώσει άμεσα τα Π.Δ για τα εγκεκριμένα από το Σ.Α.Τ.Ε επαγγελματικά δικαιώματα των ειδικοτήτων που εκκρεμούν και να ξεκαθαρίσει ότι οι πτυχιούχοι Τ.Ε.Ι εντάσσονται στο 6ο επίπεδο επαγγελματικών προσόντων του Εθνικού Πλαισίου μαζί με τους Πτυχιούχους 4ετους φοιτήσεως Πανεπιστημιακού Τομέα.

Αρκετά πλέον η διαχρονική κοροϊδία!

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Ε.Ε.Τ.Ε.Μ.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails