Τρίτη 8 Ιουνίου 2010

Μέτωπο με το υπουργείο άνοιξαν τα Πολυτεχνεία

Απο την Ημερησία
08/06/2010

Εκκληση για συνάντηση με τον πρωθυπουργό και την υπουργό Παιδείας απευθύνουν εκ νέου τα Πολυτεχνεία, εκφράζοντας τη διαμαρτυρία τους για την πολιτική που ακολουθείται στο χώρο της ανώτατης εκπαίδευσης.

Σε ψήφισμα, στο οποίο κατέληξε ομόφωνα η σύνοδος πρυτάνεων Πολυτεχνείων και κοσμητόρων Πολυτεχνικών Σχολών που συγκλήθηκε το Σαββατοκύριακο στη Λέσβο, επισημαίνονται οι «πολιτικές ευθύνες του υπουργείου στην κατεύθυνση ισοπέδωσης της Ανώτατης Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης με επικίνδυνες για το δημόσιο συμφέρον επιπτώσεις από την άσκηση των τεχνικών επαγγελμάτων, τόσο με το Π.Δ. αναγνώρισης των κολεγίων ως ισότιμων, όσο και με τα σχέδια Π.Δ. για τα επαγγελματικά δικαιώματα των πτυχιούχων ΤΕΙ».


Διπλώματα
Επίσης, τα Πολυτεχνεία καταγγέλλουν το υπουργείο Παιδείας για την άρνησή του να αναγνωρίσει τα διπλώματα 5ετών σπουδών ως ισότιμα με Μάστερ, αλλά και για την «εμμονή» του -όπως αναφέρουν- στην εφαρμογή της στρατηγικής της Μπολόνια παρά τον σκεπτικισμό που επικρατεί στα ευρωπαϊκά Πολυτεχνεία ως προς τις επιπτώσεις των αποτελεσμάτων της δεκαετούς εφαρμογής της.

Ψήφισμα
«Η Σύνοδος προασπίζεται τα διπλώματα των ενιαίων και αδιάσπαστων 5ετών σπουδών των Μηχανικών και Γεωτεχνικών, ως προϋπόθεση για την άσκηση του επαγγέλματος στην υψηλότερη βαθμίδα τεχνικής ευθύνης» αναφέρεται στο ψήφισμα. Η σύνοδος αποφάσισε να συστήσει επιτροπή με σκοπό να καταλήξει σε συγκεκριμένες προτάσεις για την ενίσχυση των υποδομών και του προσωπικού των Πολυτεχνείων, την ορθολογική κατανομή του αριθμού των εισακτέων, ακόμη όμως και κατάργηση του συστήματος μετεγγραφών οι οποίες -όπως ισχυρίστηκαν- στρεβλώνουν τις σπουδές και τις σχέσεις διδάσκοντα διδασκομένου στα Πολυτεχνεία.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails