Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010

Α. ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ:"Συγχωνεύσεις και αλλαγές αντικειμένου και όχι μόνο σε ΤΕΙ, αλλά και σε Πανεπιστημιακές Σχολές "

Απο το Esos.gr
26/08/2010

«Καλλικράτης» στην Παιδεία- με συγχωνεύσεις και αλλαγές αντικειμένου και όχι μόνο σε ΤΕΙ, αλλά και σε Πανεπιστημιακές Σχολές , ανακοίνωσε κι επισήμως σήμερα η υπ. Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου.
"Υπάρχει ένας αριθμός ΤΕΙ - και εδώ θα πρέπει να γίνουν άμεσες παρεμβάσεις- που δεν είναι ελκυστικά, δεν είχαν προτιμήσεις"

είπε η υπ. Παιδείας μιλώντας στην εκπομπή «Πρωινό Mega» και υπογράμμισε: " Διαμορφώνεται – όπως γίνεται σε άλλες χώρες - ένα καθεστώς ελεύθερης πρόσβασης, δηλαδή ο υποψήφιος να μπορεί με το απολυτήριο λυκείου να πάει στις σχολές χωρίς να χρειάζεται να περάσει από τη διαδικασία αριστείας των εξετάσεων. Οι εξετάσεις είναι ένας διαγωνισμός".
"Προχωράμε, πρόσθεσε, σε θεμελιώδεις και διαρθρωτικές αλλαγές στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και σημείωσε η κ. Διαμντοπούλου: "Ο χωροταξικός σχεδιασμός και η θεματική αναδιάρθρωση είναι αντικείμενο ενός πολύπλοκου σχεδίου. Νέο μοντέλο διοίκησης, νέα προγράμματα σπουδών, αυτοτέλεια των πανεπιστημίων, διεθνοποίηση των πανεπιστημίων, και την αξιολόγηση προϋπόθεση για την χρηματοδότηση των πανεπιστημίων".
«Καλλικράτης» στην Παιδεία- με συγχωνεύσεις και αλλαγές αντικειμένου και όχι μόνο σε ΤΕΙ, αλλά και σε Πανεπιστημιακές Σχολές, τόνισε η υπ. Παιδείας και υπογράμμισε :"Κανένας Υπουργός Παιδείας δεν βλέπει το αποτέλεσμα των αλλαγών άμεσα. Είμαι απολύτως αποφασισμένη να δείξω σωφροσύνη και τόλμη. Αυτό που πρέπει να ξέρουν οι Έλληνες πολίτες είναι ότι οι αλλαγές για τις οποίες μιλάμε δεν είναι αποσπασματικές».

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails