Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

Μετά από 27 χρόνια οι αγώνες των φοιτητών και των αποφοίτων των ΤΕΙ δικαιώνονται



Μετά από 27 χρόνια οι αγώνες των φοιτητών και των αποφοίτων των ΤΕΙ δικαιώνονται. Μετά από 27 χρόνια συνεχούς προσπάθειας και αγώνα της Παράταξής μας και της προοδευτικής πλειοψηφίας του Σπουδαστικού Κινήματος τα Προεδρικά Διατάγματα στάλθηκαν υπογεγραμμένα από το σύνολο των συναρμόδιων Υπουργείων στο Συμβούλιο της Επικρατείας για τον τελικό έλεγχο νομιμότητας πριν την έκδοσή τους.


Η ΠΑΣΠ ΤΕΙ όλα αυτά τα χρόνια με αίσθημα ευθύνης καλούσε τους σπουδαστές μέσα από Δ.Σ. Σπουδαστών και Γενικές Συνελεύσεις σε κάθε σχολή, μέσα από παρεμβάσεις της σε Κεντρικά Συμβούλια της ΕΣΕΕ, να αγωνιστούν για το αυτονόητο. Τα επαγγελματικά τους δικαιώματα. Πάνω σε αυτή τη λογική, καλούμε εκ νέου τους σπουδαστές σε επαγρύπνηση έως ότου εγκριθούν από το Συμβούλιο της Επικρατείας τα Προεδρικά Διατάγματα για τον καθορισμό των επαγγελματικών δικαιωμάτων σε 18 ειδικότητες των ΤΕΙ. Καλούμε τους Σπουδαστές να απορρίψουν λογικές άκρατου συντεχνιασμού από τις σειρήνες του καθηγητικού κατεστημένου που προσπαθούν να υπονομεύσουν τους αγώνες του Σπουδαστικού Κινήματος εν όψει της κατάργησης της μονιμότητας των θέσεών τους από το νέο νόμο – πλαίσιο και να ρίξουν στάχτη στα μάτια μας.

Για μας η κατάκτηση των επαγγελματικών δικαιωμάτων έρχεται σε μια στιγμή που η ελληνική οικονομία πρέπει να γίνει πιο ανταγωνιστική και οι απόφοιτοι της Ανώτατης Εκπαίδευσης να έχουν ίσες δυνατότητες απέναντι στους αποφοίτους της Ανώτατης Εκπαίδευσης των χωρών των υπολοίπων κρατών μελών της Ε.Ε. Πιστεύουμε πως αποτελεί ένα τεράστιο βήμα για την περαιτέρω κατοχύρωση του ρόλου των ΤΕΙ στην παραγωγή και την ελληνική οικονομία ευρύτερα. Παρόλα αυτά, ο αγώνας συνεχίζεται. Η ΠΑΣΠ ΤΕΙ καλεί τους σπουδαστές να προχωρήσουν μαζί της για:

* Δικαίωμα έρευνας στα ΤΕΙ
* Αυτόνομα Μεταπτυχιακά Προγράμματα
* Απονομή Διδακτορικών Τίτλων από τα ΤΕΙ
* Άμεση θέσπιση του Ενιαίου Πλαισίου Επαγγελματικών Προσόντων, με ισότιμες βαθμίδες για τους αποφοίτους της Ενιαίας Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης βάση της ισχύουσας νομοθεσίας.

Όλοι μαζί ας αγωνιστούμε για την τελική ολοκλήρωση του αγώνα μας.

Υ.Γ. Με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον παρακολουθήσαμε τις ανακοινώσεις του ΤΕΕ και του ΓΕΩΤΕΕ. Καταλαβαίνουμε πως πονάνε γιατί οι μέρες που έπιναν το αίμα των αποφοίτων των ΤΕΙ πέρασαν ανεπιστρεπτί.



Για την ΠΑΣΠ ΤΕΙ

Ο Γραμματέας

Αλέξανδρος Π. Θεοδωράκος


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails