Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

Καταγγελία κατά του Προέδρου των Α.Τ.Ε.Ι. Πάτρας, κ.Σωκράτη Καπλάνη


Η Γενική Συνέλευση του Νομαρχιακού Τμήματος της Επιστημονικής Ένωσης Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (Ε.Ε.Τ.Ε.Μ.) Αχαΐας, πραγματοποιήθηκε στις 16 Οκτωβρίου 2010 στο Μέγαρο Λόγου & Τέχνης του Δήμου Πατρέων με θέμα Προσυνεδριακή Συνέλευση – Διοικητικός &; Οικονομικός Απολογισμός του Ν.Τ. Αχαΐας.





Στην Γενική Συνέλευση ήταν παρών ο Πρόεδρος της Κεντρικής Διοικούσας Επιτροπής της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ. κ. Δημήτρης Δημόπουλος, ο Γενικός γραμματέας κ. Χρήστος Χατζισοφιανός και Β΄ Αντιπρόεδρο και μέλος του Δ.Σ. του Ν.Τ. Ε.Ε.Τ.Ε.Μ. Αχαΐας κ. Μπλανά Φοίβου-Κων/νου.

Η Γενική Συνέλευση ομόφωνα αποφάσισε να καταγγείλει τον Πρόεδρο του Τ.Ε.Ι. Πάτρας κ. Σωκράτη Καπλάνη για τις θέσεις που κατέθεσε «Περί του ενός, ανά ειδικότητα, Ενιαίου Επιμελητηριακού Φορέα», «καθώς επίσης και για τις πιέσεις που ασκεί στα τμήματα της σχολής ΣΤΕφ για συγχώνευσης μαθημάτων λόγο δήθεν λιτότητας στα πλαίσια της κυβερνητικής πολιτικής»,αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ.

Και συνεχίζει η ανακοίνωση: «Η στάση αυτή είναι εμπαιγμός του Προέδρου του Τ.Ε.Ι. καθώς επίσης και στο σύνολο των Προέδρων, μετά από επανελλειμένες αποφάσεις των έχουν ανακοινώσει για το κλείσιμο των ιδρυμάτων από την αρχή της ακαδημαϊκής χρονιάς, αν δεν έκδοση το υπουργείο Παιδείας τα επαγγελματικά δικαιώματα των Πτυχιούχων Μηχανικών.

Είναι απαράδεκτο και σήμερα τέτοιες διοικήσεις να εμπαίζουν μαζί με την πολιτεία τους χιλιάδες αποφοίτους και τις οικογένειες τους, έναντι των καφετεριών και γκαρσονιερών, βαφτίζοντας ανάπτυξη της Ελληνικής Κοινωνίας.

Αντί να παλεύουν μαζί με τους φοιτητές και τους αποφοίτους για την άρση της αδικίας εδώ και δεκαετίες, έτσι ώστε οι απόφοιτοι να αντιμετωπίζονται ισότιμα με τους Διπλωματούχους Μηχανικούς, έναντι των Κολεγίων.

Για μια Ανώτατη Εκπαίδευση ενιαία χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς στην άσκηση του επαγγέλματος, αλλιώς ας καταργηθούν τα Τ.Ε.Ι. που ο σημερινός Πρωθυπουργός Ίδρυσε μαζί με τον Υφυπουργό κ. Πανάρετο και αντί για ιδρυτές γίνουν νεκροθάφτες μαζί με τους Προέδρους των Τ.Ε.Ι.

Καλούμε και αυτή την ύστατη στιγμή να έρθουν στο κύρος της Ακαδημαϊκής τους Ιδιότητας και μαζί με όλη την κοινότητα των Τ.Ε.Ι.(Καθηγητές-Φοιτητές και Πτυχιούχοι) με μια φωνή, έξω από κόμματα και αλαζονείες να σταματήσουμε την αδικία και των εμπαιγμό όσον σπουδάζουν και σπούδασαν στα ιδρύματα.

Ήρθε η ώρα της κρίσης για όλους μας και η ιστορία θα κρίνει ποιος είχε δίκαιο και ποιος εμπαίζει ολόκληρη την Ελληνική Κοινωνία σε βάρους του φορολογούμενου πολίτη αυτής της Χώρας.»



http://xespao.blogspot.com/2011/01/blog-post_8686.html

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails