Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

ΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ: Απάντηση στο ΤΕΕ

Το Τ.Ε.Ε για μια ακόμη φορά παρέμεινε προσηλωμένο στη συντεχνιακή του πολιτική και σε πολιτικές βασισμένες σε προ του Β΄ παγκοσμίου πολέμου νόμους.

Γνωρίζει αλλά δε θέλει να παραδεχθεί την ευρωπαϊκή και...
παγκόσμια εκπαιδευτική πραγματικότητα.

Η προσπάθεια να αναγνωρισθούν τα διπλώματα των Μηχανικών ως Master δεν είναι τωρινή.

Το Μάιο του 2003, στο Graz, ο κ. Θεμιστοκλής Ξανθόπουλος παρουσίασε τη σχετική πρόταση στη Σύνοδο των Πρυτάνεων των Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων, στα πλαίσια της EUA Convention of European Higher Education Institutions.



Η πρόταση απορρίφθηκε άνευ επαίνων. Στη συνέχεια ο κ. Ξανθόπουλος διατύπωσε το ερώτημα εάν υπάρχει κάποιος διαχωρισμός μεταξύ των Μηχανικών των Πολυτεχνείων και των Μηχανικών των Πανεπιστημίων των Εφαρμοσμένων Επιστημών. Ο εκπρόσωπος των Γερμανών Βιομηχάνων του απάντησε ότι για αυτούς δεν υπάρχει διαχωρισμός. Αυτό που τους ενδιαφέρει είναι ποιος γνωρίζει καλύτερα τη δουλειά.

Το Τ.Ε.Ε. στην προσπάθεια κατασυκοφάντησης του θεσμού των Τ.Ε.Ι. αναφέρει ότι «ρουσφετολογικά δίνεται η δυνατότητα στα Τ.Ε.Ι., χωρίς επιστημονικό προσωπικό, χωρίς υλικοτεχνική υποδομή, με διαδικασίες που δεν καθορίζουν ούτε το πρόγραμμα σπουδών, να δημιουργούν και δεύτερο κύκλο σπουδών».

Πως εξηγεί λοιπόν το Τ.Ε.Ε., αν τα πιο πάνω είναι αληθή, το γεγονός ότι οι απόφοιτοι των Τ.Ε.Ι. παρακολουθούν μαζί με τους απόφοιτους των Πολυτεχνείων δεύτερο κύκλο σπουδών σε Πανεπιστήμια του εξωτερικού και έχουν την ίδια επιτυχία;

Για μια ακόμα φορά το Τ.Ε.Ε. δεν έχει πρόβλημα με το θεσμό «των Κολεγίων», το πρόβλημά του είναι η ύπαρξη των Τ.Ε.Ι….

Τέλος το Τ.Ε.Ι Πειραιά, προσκαλεί το Προεδρείο του Τ.Ε.Ε., να επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις του, προκειμένου να έχει μια σαφή εικόνα του Ιδρύματος.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails