Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

Η ΔΑΚΕ Μηχανικών Τ.Ε. για το πολυνομοσχέδιο

Με το πολυνομοσχέδιο που κατέθεσε η Κυβέρνηση με το οποίο φέρνει τεράστιες αλλαγές για τους δημοσίους υπαλλήλους (εισάγει την εργασιακή εφεδρεία, το νέο μισθολόγιο, αλλά και τις νέες φορολογικές κλίμακες), οδηγεί σε μαζικές απολύσεις μόνιμων και συμβασιούχων από το Δημόσιο και ουσιαστικά στη διάλυσή του, καρατομεί ότι απέμεινε από μισθούς-συντάξεις και δικαιώματα, οδηγώντας το σύνολο των εργαζομένων στη φτώχεια και την εξαθλίωση.

1. Για πρώτη φορά από την δημιουργία το Ελληνικού κράτους και έναν αιώνα από την συνταγματική κατοχύρωση της μονιμότητας, απολύονται χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι κουρελιάζοντας έτσι σύνταγμα και νόμους. Καταργούνται οργανικές θέσεις και διαλύεται ότι έχει απομείνει από τις Δημόσι-ες υπηρεσίες, οι αρμοδιότητες των οποίων παραδίδονται λάφυρο στα ιδιωτικά συμφέροντα με πολλαπλάσιο κόστος για το Κράτος και κυρίως για τον πολίτη.
Οι απολύσεις θα γίνουν άμεσα με την κατάργηση οργανικών θέσεων, την εργασιακή εφεδρεία και τη συνταξιοδοτική διαθεσιμότητα.
Με τις διατάξεις του άρθρου 35 προβλέπεται ότι μέσα από αδιαφανείς διαδικασίες (express) θα με-τακινηθεί το “πλεονάζον” προσωπικό και εάν δεν υπάρχουν ανάγκες σε άλλες υπηρεσίες, οι θέσεις καταργούνται και απολύονται οι υπάλληλοι με την κατάργηση της οργανικής τους θέσης. Από τη ρύθμιση μάλιστα αυτή δεν εξαιρείται καμία υπηρεσία, κανένας κλάδος.
Θεσμοθετείται η κινητικότητα του προσωπικού μεταξύ υπουργείων και αποκεντρωμένων υπηρεσιών χωρίς καμία αντικειμενική διαδικασία και κανένα κριτήριο.
Από 1-1-2012 θα υπάρξει η νέα μεγάλη καταιγίδα απολύσεων μόνιμου και έκτακτου προσωπικού μέσα από την αναδιοργάνωση δημοσίων υπηρεσιών που θα γίνει από ιδιωτικές εταιρείες με στόχο την κατάργηση κατά 30% των οργανικών μονάδων.
Καταργούνται και συγχωνεύονται φορείς του δημοσίου και το προσωπικό απολύεται μέσω της εργασιακής εφεδρείας.
Καταργούνται όλες οι κενές οργανικές θέσεις των υπηρεσιών με μοναδικό στόχο να καλυφθούν τυπικά και νομικά οι απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων.
Πρόκειται για την πιο βάρβαρη και αυθαίρετη ρύθμιση στην ιστορία του Ελληνικού κρά-τους.
Με τη συνταξιοδοτική διαθεσιμότητα απολύουν υπαλλήλους που μέχρι το 2013 θα συμπληρώσουν 35 χρόνια υπηρεσίας και το 55ο έτος ηλικίας. Οι υπάλληλοι οδηγούνται στην φτώχια αφού θα λαμβάνουν μόνο το 60% του βασικού μισθού. Από τις ρυθμίσεις της διάταξης αυτής, εξαιρούνται μόνο οι πρόσφατα τοποθετημένοι Γενικοί Διευθυντές και προσωρινά κάποιοι άλλοι κλάδοι όπως π.χ. εκπαιδευτικοί, νοσηλευτικό προσωπικό. Η ρύθμιση αυτή όπως και η προηγούμενη θα οδηγήσει σε διά-λυση τις Δημόσιες Υπηρεσίες.
Η επιλογή των διευθυντών, δεν θα γίνει από τα Υπηρεσιακά Συμβούλια αλλά από τον εκάστοτε υπουργό.
Με τις διατάξεις αυτές ανοίγει ένας νέος δρόμος για αυθαιρεσίες, κομματικές διώξεις και τακτοποιήσεις ημετέρων.

2. Με το νέο μισθολόγιο-βαθμολόγιο βαθαίνει η οικονομική εξόντωση των μισθωτών του Δημοσί-ου:
με την κατάργηση των 176 € των "χαμηλόμισθων υπουργείων",
με την κατάργηση των κλαδικών επιδομάτων,
με τον περιορισμό των οικογενειακών επιδομάτων που μετατρέπονται σε οικογενειακή παροχή και δίνεται στον ένα σύζυγο εφόσον υπάρχει ανήλικο παιδί,
με τον περιορισμό των υπερωριών και του κινήτρου απόδοσης,
με τη σύνδεση μισθού-βαθμού και την αυθαίρετη ποσόστωση που περιορίζει την εξέλιξη στους καταληκτικούς βαθμούς,
με την κατάταξη των υπηρετούντων υπαλλήλων αφού οι μεταβατικές διατάξεις προβλέπουν πολύ περισσότερα χρόνια από αυτά που αναλογούν σε κάθε βαθμό και έχουν στόχο τη μισθολογική καθή-λωση των υπαλλήλων, με την κατάργηση της ακώλυτης μισθολογικής εξέλιξης.
Δραματικές μειώσεις θα υπάρξουν και για τους εργαζόμενους των ΔΕΚΟ αφού η κυβέρνηση καταργώντας Συλλογικές Διαπραγματεύσεις και εσωτερικούς κανονισμούς επεκτείνει το νέο μισθολόγιο και στις ΔΕΚΟ.

3. Κατακρεουργούνται ακόμη περισσότερο οι κύριες, οι επικουρικές συντάξεις και το εφάπαξ,

4. Καταργούνται οι κλαδικές συλλογικές συμβάσεις στον ιδιωτικό τομέα με τη μη επέκτασή τους για δύο χρόνια, με την κατάργηση της ευνοϊκότερης ρύθμισης και δρομολογούνται τα σχέδια για κατάργηση του κατώτερου μισθού της Εθν. Συλλογικής Σύμβασης,

5. Λεηλατούνται τα ελάχιστα εισοδήματα των εργαζομένων και των συνταξιούχων μέσα από την βάρβαρη φορολογική επίθεση, την μείωση του αφορολόγητου στα 5000 ευρώ και την κατάργηση των φοροαπαλλαγών.

6. Σφοδρότερη είναι η επίθεση που δέχεται ο Κλάδος των Μηχανικών. Η κατάργηση του ανταποδοτικού πόρου του 7‰ και του 3‰ είναι παράνομη καθώς δεν αφορά πιστώσεις του Κρατικού Προϋ-πολογισμού αλλά αποτελούν κρατήσεις από τα Δημόσια Έργα και που πληρώνονται από τους συνα-δέλφους Εργολήπτες Δημοσίων Έργων (άραγε θα καταργηθούν οι κρατήσεις αυτές;),
Είναι προφανές ότι ανοίγει ο δρόμος για είσοδο ιδιωτών Μηχανικών στις επιβλέψεις των Δημοσίων Έργων και περιθωριοποίηση των Μηχανικών των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δημοσίου και των ΝΠΔΔ.

7. Δεν πρέπει επίσης να ξεχνούμε ότι μιλούν για εξορθολογισμό της Δημόσιας Διοίκησης την ίδια στιγμή που διατηρούν τους διαφορετικούς Κλάδους ΠΕ και ΤΕ και δεν τολμούν ούτε να συζητήσουν το αυτονόητο: τη δημιουργία ενός Κλάδου Α.Ε. (Ανώτατης Εκπαίδευσης) στο Δημόσιο εναρμονιζό-μενοι με τους Νόμους 2916/2001 & 35492007.
Φυσικά η υποκρισία βασιλεύει…. Τολμούν να μιλούν (βλέπε ανακοίνωση «φούσκα –παραγγελία από τα κανάλια», των τριών «πρωτοκλασάτων» Υπουργών) για την ανάγκη να μπει τέλος στις συ-ντεχνίες, τη στιγμή που οι ίδιοι είναι φανατικά μέλη συγκεκριμένων συντεχνιών (π.χ. η κυρία Διαμα-ντοπούλου είναι γνωστό μέλος της συντεχνίας του ΤΕΕ).

8. Επίσης, στο Νομοσχέδιο για το Νέο τρόπο έκδοσης οικοδομικών αδειών, εισάγονται νέες ρυθμί-σεις που έχουν ως στόχο την περεταίρω απαξίωση των Μηχανικών που υπηρετούν στο Δημόσιο, τα ΝΠΔΔ ή τους φορείς του Ευρύτερου Δημοσίου, με την εισαγωγή του ασυμβίβαστου για αυτούς για τις ιδιότητες του Επιθεωρητή Δόμησης ή του Ενεργειακού Επιθεωρητή.
Τέλος, σα να μην αρκεί η γενική επίθεση που δέχεται ο Κλάδος των Μηχανικών, είναι εμφανές ότι το συγκεκριμένο Σχέδιο Νόμου συντάχθηκε από γνωστά μέλη του Τεχνικού Επιμελητηρίου με την καθοδήγηση του γνωστού για τις συντεχνιακές του απόψεις του Υφυπουργού κου Σηφουνάκη, έτσι βρίθει υποτιμητικών και επικίνδυνων για εμάς διατάξεων…

Είναι προφανές ότι οφείλουμε να αντισταθούμε στη λαίλαπα των επιθέσεων που δεχόμαστε.
Πρέπει να ακολουθήσουμε το δρόμο του αγώνα στο δρόμους αλλά και του αγώνα στα Δικαστήρια, επιχειρώντας να ακυρώσουμε τις παράνομες διατάξεις που πάνε να μας επιβάλουν.
Πρέπει να βάλουμε ένα τέλος στην κατηφόρα των δύο τελευταίων ετών.

Πρέπει να βάλουμε ένα τέλος στην καταστροφή της Πατρίδας μας και στο μέλλον των παιδιών μας.
Η σημερινή Κυβέρνηση με τις προδοτικές για τη χώρα επιλογές και πρακτικές της πρέπει να φύγει τώρα και οι επικεφαλείς της να απολογηθούν στη Δικαιοσύνη!!!
Τη λύση θα τη δώσει ο Λαός ενωμένος και όχι οι «πουλημένες» συνδικαλιστικές μας ηγεσίες (Δεν υπάρχει λόγος να αναφερθούμε περισσότερο σε αυτές. Αρκεί να δει κανείς τη δράση, τις ανακοινώ-σεις ή τις «ύποπτες» προτεραιότητες που έχουν αυτές το τελευταίο διάστημα για να καταλάβει τι εννοούμε)
Σε αυτό τον αγώνα πρέπει να είμαστε όλοι ενωμένοι, ασυμβίβαστοι και υπερήφανοι.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΔΑΚΕ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Τ.Ε.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails