Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

17η ΝΟΕΜΒΡΗ 73

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
Για την 17η Νοέμβρη




                                                                                  Πάτρα: 15-11-2011

Το Νομαρχιακό Τμήμα Αχαΐας της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ. Αχαΐας σε ανακοίνωση που εξέδωσε με αφορμή τον εορτασμό του Πολυτεχνείου αναφέρει τα εξής: "Το Ν.Τ ΕΕΤΕΜ Αχαΐας ΤΙΜΑ την ηρωϊκή εξέγερση των φοιτητών του Πολυτεχνείου, την εξέγερση των Εργαζόμενων και του Ελληνικού Λαού τον Νοέμβρη του 1973.
Η 17 ΝΟΕΜΒΡΗ του 1973 και τα συνθήματα τής τότε εξέγερσης, 38 χρόνια μετά παραμένουν πάντα επίκαιρα.
Τα μηνύματα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, είναι επίκαιρα ειδικά σήμερα πού καταπατούνται τα δικαιώματα και οι κατακτήσεις των Εργαζόμενων, των Ανέργων, των Συνταξιούχων και της Νεολαίας.




Η φετινή επέτειος του Πολυτεχνείου βρίσκει τους Πτυχιούχους Μηχανικούς Τεχνολογικής Εκπαίδευσης χωρίς Επαγγελματικά Δικαιώματα – Ασφάλιση – Ανεργία και Εξαθλιωμένους πολίτες,  μαζί με ολόκληρη την Ελληνική Κοινωνία κάτω από το ντόπιο & ξένο κεφάλαιο, την Ευρωπαϊκή Ένωση, την Κεντρική Ευρωπαϊκή Τράπεζα (ΕΚΤ) & το ΔΝΤ.
Μέσα σ’ αυτό το κλίμα, στις σκληρές συνθήκες που καθημερινά διαμορφώνονται και επιδεινώνουν ολοένα και περισσότερο τη θέση των εργαζομένων Πτυχιούχων Μηχανικών Τ.Ε., καλούμαστε, όλοι οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο και τον Ιδιωτικό Τομέα, να αντιδράσουμε. Να υπερασπιστούμε την αξιοπρέπειά μας και τη ζωή μας την ίδια. Μπροστά στη συνεχιζόμενη καταιγίδα των αντικοινωνικών μέτρων, στις παρατεταμένες πολιτικές λιτότητας, στο ξεθεμελίωμα των δικτύων κοινωνικής προστασίας, στην κατεδάφιση του Κοινωνικού Κράτους, οι εργαζόμενοι συντονίζουμε τις δυνάμεις μας, για να αντιμετωπίσουμε:

·   ·Τις απάνθρωπες απολύσεις από το Δημόσιο, ακόμα και μονίμων υπαλλήλων.
·         Η μη έκδοση Επαγγελματικών Δικαιωμάτων στους Πτυχιούχους Μηχανικούς Τ.Ε.
·    Η μη Ασφάλιση στο ταμείο των Μηχανικών ΤΣΜΕΔΕ, αλλά στο ΤΕΒΕ.
•·Τη βάρβαρη επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα και τις κατακτήσεις μας
•· Την επιχείρηση ενοχοποίησης των εργαζομένων για τη χρεοκοπία των πολιτικών της Τρόικα και της Κυβέρνησης
•· Τις άδικες επιθέσεις στους υπαλλήλους του Δημοσίου, την απαξίωση των Δημόσιων Υπηρεσιών και των Κοινωνικών Αγαθών.
•·Την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων.
•·Την κατασυκοφάντηση του Συνδικαλιστικού Κινήματος και τη διάλυση των συλλογικοτήτων των εργαζομένων, ώστε να μείνουν έρμαια στις ορέξεις των εργοδοτών, χωρίς τη στήριξη των Συνδικάτων.
•·Την επιχείρηση κοινωνικού αυτοματισμού, που αγγίζει τα όρια του κοινωνικού κανιβαλισμού.
 Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Για να μην εμπαίζονται άλλο οι πτυχιούχοι των Τ.Ε.Ι, απαιτούμε άμεσα από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας:
• Να πάψει να ακούει εκείνες τις Διοικήσεις των Τ.Ε.Ι που τη διαβεβαίωναν μέχρι χθες για την ορθότητα των διατάξεων των σχεδίων Π.Δ.
·      Εδώ και Τώρα στην άμεση έκδοση των Επαγγελματικών Δικαιωμάτων χωρίς
διακρίσεις και συμβιβασμούς. 
• Να αποκαταστήσει σχέσεις συνεργασίας με τους άμεσα ενδιαφερόμενους, διότι διαθέτουν γνώση και εμπειρία για τα θέματα αυτά και οι απόψεις τους θα της είναι χρήσιμες.
• Όσο διατηρούνται οι δυο Τομείς στα Α.Ε.Ι (Τεχνολογικός και Πανεπιστημιακός) αναγκαστικά πρέπει να δημιουργηθούν αντίστοιχα Νομικά Πρόσωπα – Επιμελητήρια για τους Πτυχιούχους των έξι Σχολών Τ.Ε.Ι.
• Η Κυβέρνηση να προχωρήσει στην αναμόρφωση της αναχρονιστικής νομοθεσίας (1930 έως 1980) που αναφέρεται σε ολιστικά επαγγελματικά δικαιώματα ειδικοτήτων Πολυτεχνικών, Γεωπονικών αλλά και των Οικονομικών Σχολών υπό το πρίσμα του σύγχρονου εκπαιδευτικού συστήματος της χώρας και με βάση τα σημερινά προγράμματα σπουδών στα Τ.Ε.Ι και στα Πανεπιστήμια.
·      Να σταματήσει το πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα να παραμένει ουραγός των
συντεχνιακών ομάδων έναντι της Ελληνικής Κοινωνίας, ακόμα και σήμερα μετά από την αποτυχία του και την κατάντια στην σημερινή πραγματικότητα.
Να συνεχίσουμε τον αγώνα για να μην περάσουν αυτά τα βάρβαρα μέτρα που διαλύουν την κοινωνία και οδηγούν μεγάλα κοινωνικά στρώματα στην εξαθλίωση.
Με ενότητα και αποφασιστικότητα αντιστεκόμαστε σε μια πολιτική που μας στέλνει στην απόλυση και την ανεργία, σε μια πολιτική που καταστρέφει τη ζωή μας, τα δημόσια και κοινωνικά αγαθά, το μέλλον των παιδιών μας, την ίδια τη χώρα.
Με αφορμή τον φετινό εορτασμό ΚΑΛΟΥΜΕ όλους τούς Εργαζόμενους όλους τούς Πολίτες να συμμετάσχουν ΜΑΖΙΚΑ-ΕΝΩΤΙΚΑ και ΕΙΡΙΝΙΚΑ, στην ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στις 06:00 το Απόγευμα της 17ης του Νοέμβρη, μπροστά στο ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ της Κορίνθου και στη σχετική Πορεία πού διοργανώνουν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι.
ΑΠΑΙΤΩΝΤΑΣ
την κρίση να την πληρώσουν εκείνοι πού την δημιούργησαν και όχι ο Λαός πού οδηγείται δυστυχώς στην φτώχεια και την Εξαθλίωση."



 

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails