Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

ΣΥΝ Τ.Ε.Ε ΧΝΙΑΚΕΣ ΛΟΓΙΚΕΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΣΠΑ ?

Το ΕΣΠΑ αποτελεί αναμφισβήτητα, ένα πολύ σημαντικό εργαλείο για την ανάπτυξη, και την ανάκαμψη της Οικονομίας μας. Όμως ο οδηγός του Προγράμματος περιέχει διατάξεις οι οποίες, με απαράδεκτο τρόπο, αποκλείουν το μισό και πλέον δυναμικό των Μηχανικών της χώρας από τη δυνατότητα άσκησης του επαγγέλματός τους, όπως αυτό είναι νομοθετικά κατοχυρωμένο.
Με τις διατάξεις που εισάγονται στην 2η και την 6η περίπτωση της παραγράφου 1 του Παραρτήματος XV του προγράμματος (ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΔΟΤΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΦΥΣΙΚΟΥ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΛΕΞΙΜΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ), οι Μηχανικοί Τεχνολογικής Εκπαίδευσης εξαιρούνται με τελείως αυθαίρετο και συνάμα  προκλητικό τρόπο από τη δυνατότητα  να εκδίδουν βεβαίωση καλής εκτέλεσης εργασιών ή να υπογράφουν Υ.Δ.  μηχανικού. Και οι δύο πράξεις (έκδοσης βεβαίωσης καλής εκτέλεσης εργασιών ή η υπογραφή Υ.Δ. μηχανικού) διέπονται από συγκεκριμένες διατάξεις Νόμου που καλύπτουν και τους Μηχανικούς Τ.Ε.
    Για μια ακόμη φορά, οι γνωστοί  ΄΄ άγνωστοι ΄΄ εισάγουν στην ουσία παράνομους περιορισμούς, λειτουργώντας μεροληπτικά σε βάρος των Μηχανικών Τ.Ε.Ι. προτάσσοντας  το προσωπικό και συντεχνιακό τους συμφέρον έναντι του Νόμου, αφήνοντας ένα μεγάλο κομμάτι  Μηχανικών  εκτός του Προγράμματος .

Οι  ΄΄ σύμβουλοι ΄΄ για μια ακόμη φορά έκαναν την δουλειά τους…

Άραγε ο  αρμόδιος Υπουργός, έχει γνώση επί του θέματος???


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails