Δευτέρα 12 Αυγούστου 2013

Προσφυγές για τις αλλαγές στα ΤΕΙ

Απο το Έθνος
07/08/2013

«Μπαράζ» προσφυγών κατά των προεδρικών διαταγμάτων, με τα οποία έγιναν οι αλλαγές, συγχωνεύσεις και καταργήσεις τμημάτων σε διάφορα ΤΕΙ της χώρας με βάση το «σχέδιο Αθηνά», βρίσκεται σε εξέλιξη στο Συμβούλιο της Επικρατείας.


Ηδη κατατέθηκαν οι πρώτες επτά αιτήσεις ακύρωσης που προσβάλλουν ως αντισυνταγματικές και παράνομες διάφορες τροποποιήσεις που επήλθαν στα ΤΕΙ Αθήνας, Θεσσαλονίκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Θεσσαλίας, Δυτικής Μακεδονίας, Ιονίων Νήσων και Δυτικής Ελλάδος.
Τις αιτήσεις ακύρωσης, που δεν αποκλείεται να καταλήξουν στην Ολομέλεια ΣτΕ εφόσον συνεχιστεί ο κύκλος των προσφυγών και από ΑΕΙ, υπέβαλαν πολλοί καθηγητές και φοιτητές ΤΕΙ που διαμαρτύρονται για την υποβάθμιση του γνωστικού αντικειμένου και των επαγγελματικών τους δικαιωμάτων. Ταυτόχρονα, όμως, προσβάλλουν τις αλλαγές ως αντισυνταγματικές και άλλοι φορείς, όπως π.χ. η ΕΕΤΕΜ (Επαγγελματική Επιστημονική Ενωση Τεχνολογικής Εκπαίδευσης Μηχανικών), η ΠΟΜΗΤΕΔΥ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Μηχανικών Τεχνολογικού Τομέα Ανώτατης Εκπαίδευσης Δημοσίων Υπαλλήλων), ο Δήμος Μεσολογγίου, ο Δικηγορικός Σύλλογος Μεσολογγίου κ.λπ.
Στις προσφυγές υποστηρίζεται ότι παραβιάζονται οι συνταγματικές διατάξεις που κατοχυρώνουν την αυτοδιοίκηση και την αυτοτέλεια των ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails