Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

Δικαίωση της ΕΕΤΕΜ ύστερα από μία δεκαετία δικαστικών αγώνων



                                                                            Αθήνα, 26-08-2013

Τις τελευταίες ώρες, πλήθος δημοσιευμάτων αναφέρονται στην υπ΄ αριθ. 2544/13 απόφαση του ΣτΕ που δικαιώνει Πτυχιούχο Μηχανικό των ΤΕΙ και του επιδικάζει χρηματική αποζημίωση λόγω ηθικής βλάβης σε βάρος του ελληνικού δημοσίου, λόγω της παράλειψης έκδοσης π.δ. των επαγγελματικών δικαιωμάτων της ειδικότητάς του.
Σχετικά με τα δημοσιεύματα αυτά, επισημαίνουμε ότι η συγκεκριμένη απόφαση είναι αποτέλεσμα των επίμονων και μεθοδικών επί δεκαετία δικαστικών ενεργειών της ΕΕΤΕΜ με ενάγοντα μέλος της, το οποίο με τη νομική και οικονομική συνδρομή της ΕΕΤΕΜ, προσέφυγε δικαστικά κατά του Δημοσίου, ως αποκλειστικώς υπευθύνου για τη παράλειψη έκδοσης επαγγελματικών δικαιωμάτων, γεγονός που είχε ως συνέπεια την παρεμπόδιση της επαγγελματικής του δραστηριότητας.
Για άλλη μια φορά τονίζουμε, ότι η επιτυχής έκβαση της δικαστικής αυτής προσφυγής είναι αποτέλεσμα των συντονισμένων νομικών ενεργειών της ΕΕΤΕΜ και όχι μεμονωμένα του Μηχανικού, (όπως διάφοροι διαδίδουν, πιθανά εξυπηρετώντας δικές τους σκοπιμότητες). Επιβεβαιώνεται έτσι η πάγια θέση της ΕΕΤΕΜ, ότι οι μεμονωμένες ενέργειες συναδέλφων, χωρίς τη τεχνική και νομική συνδρομή της Ένωσης, όχι μόνο δεν αποδίδουν αλλά ενδέχεται να αποβούν και σε βάρος του κλάδου. Με αφορμή την απόφαση αυτή, τούτο καθίσταται πλέον προφανές ακόμα και για τους «δύσπιστους».
Η ΕΕΤΕΜ, μετά τη λεπτομερή ανάγνωση της εν λόγω απόφασης, όταν της κοινοποιηθεί από το Δικαστήριο, επιφυλάσσεται να εκδώσει νεότερη ανακοίνωση για τις επόμενες νομικές ενέργειές της, ανάμεσα στις οποίες είναι και η κατάθεση ομαδικής προσφυγής για τα μέλη της ως προς το συγκεκριμένο ζήτημα.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΠΟΥ Ε.Ε.Τ.Ε.Μ.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails