Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

15218 Υπογραφές διαμαρτυρίας Μηχανικων Τ.Ε στον Υπουργό Παιδείας

Απο το Esos.gr

Η Πανελλήνια ΔΑΚΕ Μηχανικών Τ.Ε. σε συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλο:
Α. Διαμαρτυρήθηκε  για το γεγονός ότι ακόμα δεν έγινε καμία ενέργεια από την Πολιτεία για την έκδοση των Επαγγελματικών Δικαιωμάτων για τις ειδικότητες των αποφοίτων ΤΕΙ που εκκρεμούν.
Β. Αφού χαρακτήρισε θετική εξέλιξη την απόφασή του υπουργείου να εντάξει τα ΤΕΙ και τα Πανεπιστήμια στο ίδιο επίπεδο στο Εθνικό Πλαίσιο Προσόντων, ενημέρωσε την Πολιτική Ηγεσία για την απόφαση 2544/2013 του Α΄ Τμήματος του Σ.τ.Ε., σύμφωνα με την οποία καταδικάζεται το Ελληνικό Δημόσιο και καλείται να καταβάλει χρηματικό ποσό σε Ηλεκτρολόγο Μηχανικό ΤΕΙ, ως χρηματική ικανοποίηση λόγω της ηθικής βλάβης που υπέστη από την παράλειψη των οργάνων του να εκδώσουν τα αναγκαία προεδρικά διατάγματα για την αναγνώριση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων μηχανικών-ηλεκτρολόγων των Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (Τ.Ε.Ι.).
Γ. Παράλληλα ενημέρωσε την Πολιτική Ηγεσία ότι έχει ξεκινήσει τη συλλογή αιτήσεων για μαζική προσφυγή στη Δικαιοσύνη, αξιώνοντας αποζημιώσεις από το Ελληνικό Δημόσιο, σε εφαρμογή της ως άνω απόφασης.
Δ.Κατατέθηκαν επίσης 15218 ηλεκτρονικές υπογραφές διαμαρτυρίας σχετικά με τη μη έκδοση των Επαγγελματικών μας δικαιωμάτων.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails