Τετάρτη 26 Αυγούστου 2009

«Λουκέτο» στα ΤΕΙ όλης της χώρας


Απο την εφημερίδα ΤΟΛΜΗ

«Λουκέτο» στα ΤΕΙ όλης της χώρας είναι αποφασισμένοι να βάλουν οι πρόεδροι των Ιδρυμάτων για τη διασφάλιση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων, θέτοντας τον υπουργό Παιδείας προ των ευθυνών του. Στη χθεσινή έκτακτη Σύνοδο των Προέδρων των ΤΕΙ της χώρας που συνήλθε για να συζητήσει τα κρίσιμα ζητήματα της Ανώτατης Τεχνολογικής Εκπαίδευσης επισημάνθηκε ότι ανατρέπεται ο χάρτης της Ανώτατης Εκπαίδευσης της χώρας ενώ συνεχίζεται ο εγκλωβισμός των πτυχιούχων των ΤΕΙ.


Αποφάσισαν δε, στην επικείμενη συνάντηση με τον υπουργό τον ερχόμενο μήνα και πριν την έναρξη του νέου σπουδαστικού έτους να απαιτήσουν μια ξεκάθαρη απάντηση για την τύχη των επαγγελματικών δικαιωμάτων. Και αν αυτή δεν τους ικανοποιεί θα αναστείλουν τη λειτουργία των ιδρυμάτων.
Οι πρόεδροι των ΤΕΙ στην ανακοίνωση που εξέδωσαν υπογραμμίζουν ότι χιλιάδες πτυχιούχοι των ΤΕΙ παραμένουν εγκλωβισμένοι καθώς μέχρι σήμερα δεν έχουν εκδοθεί τα επαγγελματικά τους δικαιώματα εν όψει και του αθέμιτου ανταγωνισμού από τα Κολέγια.
«Δεν μπορεί να ανεχθεί άλλο τον εμπαιγμό της ελληνικής κοινωνίας, των νέων και των οικογενειών τους», αναφέρεται με νόημα στην ανακοίνωση στην οποία οι πρόεδροι αποσαφηνίζουν ότι απαιτούν την άμεση έκδοση των Προεδρικών Διαταγμάτων των επαγγελματικών δικαιωμάτων που έχουν αποφασιστεί ομόφωνα από το ΣΑΤΕ έως το 2008 και έχουν υπογραφεί από τον υπουργό Παιδείας.
Η Σύνοδος αποφάσισε ομόφωνα και εξουσιοδοτεί τις Διοικήσεις των ΤΕΙ σε συνεργασία με την ΟΣΕΠ/ΤΕΙ και τους άλλους φορείς της κοινότητας των ΤΕΙ, να αναστείλουν τη λειτουργία των Ιδρυμάτων κατά το νέο εκπαιδευτικό έτος 2009-10, αν δεν δοθεί άμεση λύση στο χρόνιο πρόβλημα των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων των ΤΕΙ.
Υπογραμμίζεται ότι ο πρόεδρος του ΤΕΙ Κρήτης Βαγγέλης Καπετανάκης κατέθεσε εγγράφως την εν λόγω πρόταση που τελικά υιοθέτησε ομόφωνα η Σύνοδος των προέδρων. Ο ίδιος υπογράμμισε ότι ο υπουργός Παιδείας φέρει μεγάλη ευθύνη για τη σημερινή κατάσταση και την ομηρία των πτυχιούχων.
Ο πρόεδρος του ΤΕΙ Κρήτης μετέχει δε στην πενταμελή επιτροπή που οριστικέ χθες από τη Σύνοδο στο πλαίσιο του Στρατηγικού Σχεδιασμού που ξεκινούν για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση σε συνεργασία και με την πανεπιστημιακή κοινότητα. «Ας δούμε το Χάρτη της Ανώτατης Εκπαίδευσης για το καλό της Ελλάδας και όσο κόψει, όπως λέμε στα χωριά μας. Αν πρέπει να στοιχίσει και στα ΤΕΙ να στοιχήσει. Αλλά πρέπει να το δούμε».

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails